Служителите на Epic Games, работещи по суперхита Fortnite, са принудени да поддържат брутално работно темпо, като мнозина от тях работят от 70 до 100 часа седмично, за да смогват да обслужват успешната игра. Честото пускане на допълнително съдържание за Fortnite идва за сметка на физическото и душевното здраве на служителите и някои вече са били уволнени от Epic, защото са отказали да работят извънредно, макар студиото да маскира този тип работа като доброволна.

Епичният успех на Fortnite превърна играта в попкултурен феномен, който носи на студиото милиони долари на ден. Поддържането на това темпо обаче означава нечовешки график на работа.

Пожелали анонимност служители разкриват, че поне 50 до 100 души в Еpic работят по 70 часа на седмица, а някои достигат и 100. На теория студиото дава неограничено време за почивка на служителите, но на практика е трудно или дори невъзможно те да се възползват от това. Причината е, че ако някой отсъства, работата ще се стовари върху другите и никой не иска да им го причинява.

Ако краен срок бъде пропуснат, защото някой си е взел почивка или дори уикенд отпуска, той ще бъде уволнен. В резултат семейният живот и здравето на много служители открито страдат.

Разбира се, Epic не е единственото студио, обвинявано в подобни условия на труд. По-рано този месец сайтът Kotaku разкри истории за тежки условия на труд и лош мениджмънт в BioWare по време на разработката на Anthem.

Тагове: