Обикновено когато чуете, че дадена игра е недостъпна, това никога не е поради основателна причина. Може би сървърите на играта са претоварени или това е критична грешка, която не позволява на играчите да се върнат в тях. Но днес Fortnite излезе офлайн нарочно. Към този момент милиони хора са на опашка в YouTube и Twitch, за да гледат как абсолютно нищо не се случва в шарения свят на шутъра.

Имаме само една черна дупка, която засмука цялата карта в хоризонта на събитията. И чакане. Понякога има цифри, които се появяват над черната дупка, но най-вече всички просто чакат. Не можете да влезете в мач от какъвто и да е вид в момента. Профилът на Fortnite в Twitter, акаунтът в Instagram и привидно всеки канал в социалните медии или е бил изтрит, или е бил информационно затъмнен. Хората не знаят колко дълго ще продължи всичко това, но фактът си остава същият: видеоигра прави всичко по силите си, за да е сигурно, че хората не могат да я играят.
Това е ход, който дава увереността на Epic в способността на играта да стартира с гръм и трясък, когато се върне онлайн, и това е особено забележително, като се има предвид, че Fortnite прекарала тежки месеци, пренебрегвана и критикувана от феновете си.

Fortnite Chapter 2, както я наричат феновете, може да отбележи ново начало за играта, която последователно намира начини да поддържа нещата свежи и нови. Никога не сме виждали нещо подобно в игра преди - може би най-близкото сравнение е Тейлър Суифт, която през 2017 г. изтри всичките си социални медии, за да промотира предстоящ албум. Това беше рискован ход, особено като се има предвид колко огромен е имиджът на Суифт в социалните медии, но ходът сработи. Хората започнаха да говорят.

Точно това Epic прави в момента, поне в самата игра. Докато публикациите в социалните медии се трупат една върху друга, като всички питат какво се случва или кога играта се връща онлайн, студиото Epic Games остава безмълвно. Няма никакви обяснения в социалните медийни канали на Fortnite или в блога на играта. Единственото, което имаме, е надеждата, че феноменът ще се завърне по-силен от всякога.

Виж още: Nvidia преработва РС класики с ray tracing

Тагове: