Четка за зъби Planck Mini стана поредната причудлива джаджа, на която върви емблематичният шутър Doom.

Ентусиаст на име Арън Кристофел успях да хакне четката с къстъм фърмуер, така че да зареди на нея специална версия на играта. Обикновено WiFi възможностите на Planck Mini са предназначени само за наблюдение на зъбната хигиена: позволяват ви да събирате доклади и информация за навиците на децата ви за миене на зъбите, дори ако не сте вкъщи.

След като Planck беше напълно хакната, Кристофел използва няколко проекта на GitHub, за да накара Doom да работи на малкия ѝ екран. Първият беше проект на разработчика Йерун Домбург, който преди време накара Doom да работи на коледна елха, а вторият беше miniwad на Саймън Хауърд - миниатюрна версия на Doom, която свърши много работа, за да се свие играта достатъчно, за да се побере на 4 MB флаш памет на четката. Дори и да е така, Кристофел трябваше да свие тази версия, за да я пусне в действие.

Хакването на четката за зъби приключи и оставаше само да се играе Doom на нея. Играта работи... всъщност много гладко и може да се управлява с нормална компютърна мишка, макар че липсата на вграден високоговорител означава, че няма да можете да чуете най-миниатюрното изпълнение на изстрел от пушка, което сте чували някога през живота си.

Вижте забавната демонстрация на шутъра във видеото по-долу:

Снимка: Unsplash

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно

Тагове:
Още от Play