Предвид окаяното състояние на модерния футбол и липсата на каквато и да било автентичност, талант и лоялност в набедените за звезди днес, със сигурност могат да се направят много подобрения в сферата на най-популярния спорт. Това, което не сме сигурни, обаче е, че едно от тези неща е добавянето на дамски футбол в прочутата поредица Football Manager. Точно такава е идеята на Sega и Sports Interactive, които обявиха, че нежната футболна симулация ще стане част от света на Football Manager. По този начин кандидат-мениджърите ще могат да поемат контрола над мъжки или женски клубове и да се движат между тях.

По този начин издател и разработчик се надяват, че ще представят дамската версия на спорта по максимално автентичен начин и с нивото на реализъм, познато и очаквано от феновете на поредицата Football Manager.

Според студиото категорично не става въпрос за самостоятелна женска версия на Football Manager. Те признават, че добавянето на дамите в играта ще струва милиони и че възвръщаемостта в краткосрочен план е минимална. Целта му обаче е да се пребори за равенство в света на Football Manager – защото очевидно е това нещо, което е липсвало много на поредицата, известна с богатия си и автентичен свят.

През 2018 г. в базата данни на Football Manager за пръв път беше добавена жена треньормениджърката на женския състав на Челси Ема Хейс.

Засега не е ясно кога новостите във Football Manager ще станат факт, а ако нямате търпение да играете с нежния пол, към момента съществува проекта Women’s Database, който позволява да добавите футболистки в РС версията на Football Manager.

Снимка: Sports Interactive

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)