Издателят 505 Games потвърди, че противоречивото творение Death Stranding на Хидео Коджима няма да бъде в плен на някакви договорки за ексклузивност с Epic Games Store, когато излезе за РС догодина. Вместо това Death Stranding ще бъде налична и в Steam.

Когато миналата седмица се разбра, че 505 Games ще бъде издател на Death Stranding за РС, мнозина се чудиха дали Epic Games няма отново да бръкне в дълбоките си джобове и да превърне странното заглавие в нов противоречив ексклузив – както го направи с РС версията на екшъна Control, отново издаден от 505 Games.

„Получихме огромен брой запитвания в социалните медии след анонса. Всъщност Death Stranding ще излезе едновременно в Steam и Epic Games Store, когато излезе за РС през лятото на 2020 г.“, казва компанията, но не уточнява дали играта ще се предлага през други РС платформи.

Към момента страницата на Death Stranding в двата дигитални магазина вече са активни, така че е възможно да направите предварителна поръчка за играта, плащайки пълната цена от 60 долара повече от половин година преди планирания дебют за РС.

Виж още: Diablo IV с микротранзакции. Ще повлияят ли на играта?

Тагове: