Новината, че алфа-версията на Diablo 2 Resurrected поддържа ултрашироки дисплеи, зарадва притежателите на 21:9 екраните, но бетата намали това съотношение на 19:9 и то ще остане крайно. Причината е, че ултрашироката резолюция в Diablo 2 Resurrected буквално чупи играта.

Според Blizzard проблемите с 21:9 мониторите станали осезаеми по време на техническите алфа-тестове. Това вероятно можеше да се очаква, като се има предвид, че оригиналната Diablo 2 е на 21 години и нищо в нея не е съобразено с модерния хардуер.

Оказва се, че враговете в играта просто не успяват „да видят“ вашия герой на такива широки монитори и не реагират по никакъв начин на присъствието му. В същото време вие може да ги атакувате, докато чудовищата стоят безпомощни. Дистанцията при 21:9 екраните разрушава всякакъв баланс в играта, особено ако играете с далекобоен клас.

Според компанията този феномен може да е преодолим в сингъл режим, където някои играчи ще намерят начин да се справят с него, а на други просто ще им хареса. Проблемът обаче е сериозен в онлайн игра, когато другите геймъри ще наблюдават случващото се през скромните си 16:9 монитори. Ето защо за окончателната версия на Diablo 2 Resurrected компанията се е спряла на компромисното 19:9 съотношение.

Снимка: Blizzard

Виж още: Цялото удоволствие с марката Cyberpunk 2077 ще ви струва над 2000 долара

Тагове: