Легендарното студио Naughty Dog засилва оборотите по пътя към създаването на първата си изцяло мултиплейър игра. В Twitter студиото обяви, че търси поредица от специалисти, които да работят по самостоятелно мултиплейър екшън заглавие. В обявите се говори за интерактивно изживяване, сравнимо с киното, което звучи типично в стила на Naughty Dog. Поредиците Uncharted и The Last of Us са две от гейм сериите, които най-много наподобяват на високобюджетен холивудски екшън.

Naughty Dog има опит с мултиплейър режимите, макар и като част от сингъл плейър игри. Още през 2013 г. The Last of Us имаше мултиплейър режим на име Factions, а през 2015 г. Uncharted 4 предложи мултиплейър за 10 играчи едновременно. През 2019 г. Naughty Dog загатна, че работи по мултиплейър игра, която няма да бъде просто допълнение към съществуващо заглавие.

„Всички имате възможност да опитате плодовете на онлайн амбициите на нашия екип, но не като част от The Last оf Us: Part 2“, каза тогава студиото.   

Онлайн играта не е единственият актуален проект на Naughty Dog. През тази пролет стана ясно, че студиото работи по римейк на The Last of Us.

Що се отнася до мултиплейър заглавието, на Naughty Dog ще помагат неговите колеги от Sony Bend, създатели на портативния хит Uncharted Golden Abyss за PS Vita и Days Gone за PS4.   

 

Снимка: Naughty Dog

Виж още: Цялото удоволствие с марката Cyberpunk 2077 ще ви струва над 2000 долара

 

Тагове: