Таванът на нивото на Diablo 4 беше разкрито от директора на играта Джо Шели заедно с подробности за продължителността на основната кампания, ъпгрейдите на героите и завръщащата се система Paragon.

В интервю за Gamespot след появата на Diablo 4 на Bethesda и Xbox Showcase Джо Шели разкри, че централната кампания на играта ще продължи около 35 часа, като до този момент той очаква играчите да достигнат около ниво 45.

Естествено обаче напредъкът ви няма да бъде ограничен там. Все още ще можете да развиете героя си чак до ниво 100, след което отключвате различно съдържание в края на играта като кошмарни подземия и новата система за награди Tree of Whispers, която според Blizzard предлага „сменящи се цели и награди“, които могат да бъдат постигнати в замяна на редки материали за изработка и легендарни предмети.

„Получавате достъп до Tree of Whispers, получавате достъп до още по-трудни подземия и други крайни дейности, върху които все още работим“, казва Шели. „Наистина искахме да имате голямо разнообразие от неща за правене. И разбира се, имате нови нива на света, които ви позволяват да се уверите, че трудността на света остава в крак със силата на нивото на вашия герой.“

Шели също обсъди подробности относно системата Paragon: завръщаща се функция от Diablo 3 и Diablo Immortal, която предоставя на играчите допълнителни и по-дълбоки опции за ъпгрейди, след като героят им достигне максимално ниво.

Таблото Paragon на Diablo 4 не се отключва, докато не достигнете ниво 50. Въпреки че точното темпо, с което ще отключите точките Paragon, все още не е потвърдено, се очаква всеки път когато напреднете с 25% през ново ниво на героя, да отключвате една точка или общо четири на ниво. Ако направим някои бързи математически изчисления, това означава, че докато достигнете ниво 100, ще имате отключени 200 точки Paragon, които можете да похарчите за подобряване на различни способности за вашия персонаж с максимален ефект.

Но както играчите вече спекулираха, противно на системата Paragon в Diablo 3, която може да бъде надграждана безкрайно, новата версия ще позволи на играчите да изразходват само 200 точки, които вече са спечелили, след което техният герой ще бъде „завършен“.

Това вероятно има за цел да попречи на играчите да станат толкова мощни, че да могат лесно да победят всички предизвикателства в края на играта на Diablo 4, а също и да ви насърчи да бъдете по-селективни относно пътя на надграждането на вашия герой – новата система Paragon ще ви позволи да отключвате само ъпгрейди, които са свързани с тези, които вече сте закупили, което означава, че трябва да изберете посока, в която да вземете героя си и да се придържате към него.

Очакваме с нетърпение да изпробваме всички тези нови системи, както и кампанията на Diablo 4, когато играта стартира през 2023 г.

Снимка: Blizzard

Виж още: Qualcomm иска да задмине М2 на Apple със своя чип Nuvia

 

Тагове: