Преносимите компютърни игри наистина излизат на преден план през 2022 г. Обявяват се нови лаптопи за игри и мобилни чипове и, разбира се, имаме пускането на Steam Deck на Valve. Преносимият компютър за игри, подобен на Switch, се оказа успешен и Valve вече планира Steam Deck 2.

Това, което е също толкова впечатляващо, колкото и самото малко устройство, е стремежът към съвместимост. Има тонове игри, които работят на Steam Deck, но те са склонни да се различават по това, колко добре вървят. За щастие Steam има система за проверка, за да помогне на хората, която оценява игрите за това, колко добре работят с новия хибрид.

За да бъде дадена игра проверена за Steam Deck, тя трябва да работи доста безпроблемно на системата, точно както би го правила на PC. Въпреки че на платформата има невероятно количество игри, е логично да се каже, че повечето потребители вероятно се интересуват само от няколко. Топ 100 игри в Steam е доста сигурен залог за игри, от които хората интересуват, така че Boiling Steam направи изчисленията колко от тези игри се поддържат.

Оказва се, че 28 от топ 100 игри на Steam са проверени за Steam Deck. Това включва популярни заглавия като Elden Ring, Apex Legends, Valheim, както и 25 други игри.

Следващата стъпка надолу от Steam Deck Verified е Steam Deck Playable. Това са игри, които нямат толкова добро изживяване на системата, колкото бихте получили на компютър, или потенциално просто все още не са проверени. Така се добавят още 26 игри към списъка от 100-те най-добри заглавия.

Игрите от този списък включват Counter-Strike: Source и Global Offensive, DotА 2 и Skyrim. Предимно това са много популярни игри, които са малко по-стари, така че могат да бъдат малко по-надолу в списъка с приоритети. Все пак това довежда общо до 54 от 100 от най-популярните игри в Steam, работещи на Steam Deck.

Останалите от топ 100 заглавия попадат или в неподдържани, или в нетествани категории. Има 26 игри от топ 100 игри в Steam, които са посочени като неподдържани, и за много причината е софтуерът против измама, който е труден за внедряване в Steam Deck. Вероятно без значителен стимул повечето разработчици няма да могат да отделят ресурси, за да накарат това да работи, а тези игри може просто да останат неподдържани.

Това оставя само 20 игри, които тепърва ще бъдат проверени за Steam Deck, но честно казано, някои все още си заслужават опитите.

Снимка: Valve

Виж още: Десет готини трика за по-качествена смартфон фотография

 

Тагове: