Изглежда все по-сигурно, че поне един от тези няколко Diablo проекта, които Blizzard спомена миналата година, ще види бял свят. Наскоро стана ясно, че компанията е преместила програмисти от прекратения шутър по StarCraft, които вече да работят по Diablo 4. След това пък се появиха две нови обяви за концептуални дизайнери по нова Diablo игра и по всичко личи, че тя вече съществува и хора дори са я играли.  

Според влиятелния френски ежедневник Le Monde служители на Blizzard в Париж са видели Diablo 4 по време на вътрешна презентация.  

„Екипите на Blizzard са присъствали на презентация на дългоочакваната Diablo 4 и са получили уверение, че вече се работи по нова Overwatch игра. Те обаче няма да излязат преди 2020 г.“, пише вестникът.

От това личи, че следващата пълноправна Diablo игра очевидно е достатъчно напреднала, за да бъде показвана на служители дори ако само е намек за това, което предстои. Надяваме се, че ще видим официален анонс на Diablo на тазгодишната BlizzCon. Дано само каквото и да видим, да се посрещне по-добре от мобилния спин-оф Diablo Immortal, който разбуни духовете на същото събитие миналата година.  

Тогава мобилната игра скандализира феновете и новият анонс ще трябва да бъде доста добър, за да си върне благоразположението.

Виж още: Три начина да вдъхнете нов живот на вашия PlayStation 4

 

Тагове: