Измамно простият дизайн на Nintendo Switch предизвика сензация в гейминга, но се оказа, че  идеята за хибридната конзола е по-стара отколкото си мислим. Още през 2005 г. Nintendo разкрива, че кодовото име на следващата конзола на компанията ще бъде Revolution и макар днес да знаем, че става въпрос за Wii, тогава феновете започват да спекулират за каква революция намеква японският гигант.  

В изданието си от месец декември 2005 г. известното геймърско списание Edge публикува много концептуални илюстрации на дизайна на новата система на Nintendo, за която феновете се опитват да предположат как ще изглежда тя.

Виж още: Тъжният край на една от най-впечатляващите Kickstarter кампании

Може да видите някои от тях по-долу:

Едно от предложенията обаче веднага привлича вниманието, защото предлага дизайн, изключително сходен с това, което познаваме днес при Nintendo Switch. Системата има собствен екран и контролери, които се изваждат точно както правят това днес двата пада на конзолата.

Вижте сравнението по-долу и преценете сами сходството между концепция и реалност в този пореден пример за това как наглед фантастичните идеи един ден – или 12 години по-късно – могат да се превърнат в реалност.

Тагове: