Blizzard Entertainment за първи път обяви Diablo IV през 2019 г. и въпреки че точната дата на стартиране никога не беше разкрита, заглавието беше засегнато от неопределено забавяне през 2021 г. Сега по време на Xbox и Bethesda Games Showcase играта най-накрая получи прозорец за стартиране, но той е доста широк: някъде през 2023 г.

Както може да се види в трейлъра, класът Necromancer на екшън RPG-то получи официално представяне в шоуто. Ако искате да видите действителен геймплей на класа, който може да върне мъртвите към живот, за да се сражават след това, гледайте трейлъра по-долу. Той включва персонализиране на героите, масивния отворен свят, кооперативни социални събития и гореспоменатия последен нов клас, присъединяващ се към вече обявените Sorceress, Druid, Barbarian и Rogue.

Прочутото фентъзи екшън RPG ще поддържа опция за кръстосана игра и кръстосана прогресия, позволявайки на играчите на всяка платформа да играят безпроблемно заедно с други. За играчи на конзоли Blizzard също включва опция за локална игра заедно, споделяйки един екран.

Diablo IV идва на PC, Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4 и PlayStation 5 някъде през 2023 г. Има затворена бета-сесия, планирана преди официалното стартиране и можете да се регистрирате за шанс да участвате в нея. Това не е единственото съобщение, което Blizzard представи на шоуто на Xbox и Bethesda, като Overwatch 2 също се появи като безплатно заглавие.

Снимка: Blizzard

Виж още: Diablo Immortal вече е най-сваляната игра за Android и iOS