Последната инвеститорска презентация на Sony съдържаше малък откъс от информация, която досега някак си се промъкна през пукнатините на тежкия корпоративен жаргон: притежателят на платформата очевидно ще бъде готов да поддържа PS4 до 2025 г.

Компанията разкри перспективите си за 2025 г. по отношение на изданията, а PS4 тогава вече забележително липсва. Никъде не се споменава конзолата, като половината от графиката е посветена само на PS5. Компютърните и мобилните устройства също са включени, което представлява съответно 30% и 20% от изданията през този период.

За да бъдем честни, това не е твърде изненадващо, като се има предвид, че Sony винаги е обещавала да поддържа PS4 за около десет години. Конзолата беше пусната през 2013 г., което означава, че производителят на конзоли вероятно ще продължи да прави игри до около 2023 г. Отвъд това разбираемо основният фокус ще бъде PS5.

Както беше съобщено миналата седмица, Sony не е приключила с неотдавнашните си придобивки и производителят на популярния геймърски хардуер планира разделяне на инвестициите 50/50 между нови IP проекти и съществуващи франчайзи до фискалната 2025 година.

Не е изненадващо, че Джим Райън, главен изпълнителен директор и президент на Sony Interactive Entertainment, смята, че PS5 ще бъде най-голямата платформа на корпорацията досега.

Снимка: Sony

Виж още: Франция забрани термини като стрийминг и е-спорт