Премиерата на Diablo Immortal стартира силно, като играта достигна повече от 1 милион изтегляния в Google Play в рамките на първите 48 часа от стартирането на екшън-ролевото заглавие. Докато App Store на iOS не показва цифри за изтегляне, Blizzard потвърдиха, че вече е изтеглена игра №1 в App Store в САЩ.

Това изглежда като голямо постижение, тъй като играта стартира официално едва на 2 юни. Нещо повече, в момента това е също най-изтеглената игра за Android. В Play Store се насочете към категорията Топ безплатни игри и трябва да намерите Diablo Immortal на върха. Въпреки че не можем да обясним колко добре се справя играта в други региони, Blizzard поне потвърди, че това не е валидно само за САЩ.

Според компанията Diablo Immortal е №1 в App Store в САЩ и в повече от 40 други региона по света. Така че е добро предположение, че играта се справя също толкова добре на Android в същите тези региони. Или поне някои от тях.

В по-голямата си част Diablo Immortal изглежда е посрещната с положителни реакции. На Android играта има рейтинг 4.5 звезди с 251 хиляди отзива. В App Store има много по-малките 23 000 отзива, но малко по-висока оценка от 4.7 звезди. Свържете това с общия брой изтегляния на различни платформи и играта започва страхотно.

Времето ще покаже дали може да запази тази възходяща инерция. Но е малко вероятно скоро да се забави, особено ако продължаващият успех на Activision с Call of Duty: Mobile е нещо, с което трябва да се сравнява.

Едно нещо, което трябва да имате предвид, е, че цифрите за изтегляне на мобилни устройства отчитат само мобилни устройства. Очевидно. Но тъй като играта е достъпна и на компютър, нейната обща популярност е може би по-висока от това, което може да се възприеме чрез данни за изтегляне на мобилни устройства.

Diablo Immortal се предлага безплатно за изтегляне на Android, iOS и компютър чрез Battle Net.

Снимка: Blizzard

Виж още: Заместникът на Мъск предвижда посещения на Марс в рамките на следващите 10 години