По време на церемонията по откриването на BlizzCon 2023 Blizzard обяви ново съдържание за екшън ролевата игра Diablo IV. Голямата новина беше разкриването на някои данни за първото платено разширение на играта - Vessel of Hatred.

Анонсът беше придружен от кратък тийзър трейлър, който показваше джунгла с няколко големи структури в самия край на клипа. В публикация на официалния сайт на играта Blizzard заяви:

"Vessel of Hatred продължава мрачната история, започнала в Diablo IV, като научавате съдбата на главния злодей Мефисто и демоничните му планове за Светилището. За да направите това, ще посетите нов за Diablo IV регион, известен от местните жители като Наханту. С това продължение на историята на кампанията идват нови начини за игра, нови злини, които да победите, и чисто нов клас, невиждан досега във вселената на Diablo."

Експанжънът Vessel of Hatred ще бъде пуснат на пазара някъде в края на 2024 г., а Blizzard ще обяви повече подробности за разширението през лятото на 2024 г.

Компанията също така разкри какво предстои в близко бъдеще за Diablo IV, която е в средата на събитието си Сезон 2. Blizzard заяви, че следващата седмица ще добави пет "уникални, специфични за отделните класове пръстени, които ще ви позволят да се възползвате от силите от Сезона на злодеянието". На 5 декември ще бъде включено и ново шестседмично събитие в края на играта - Abattoir of Zir.

На 12 декември играта ще стартира Midwinter Blight - празнично събитие, което ще продължи три седмици. Blizzard също така разкри, че предстоящият Сезон 3 на Diablo IV ще донесе ново седмично глобално мултиплейр предизвикателство, наречено The Gauntlet. Blizzard заяви:

"В края на всяка седмица бойците с най-висок ранг ще отпечатат името си в Сезонната зала на древните за всички времена."

И накрая, настолна ролева игра Diablo ще бъде пусната на пазара през 2024 г. от Glass Cannon, които в близко бъдеще ще стартират кампания в Kickstarter за финансирането ѝ.

Снимка: Unsplash

Виж още: 76 от 100-те най-играни игри в Steam вървят на Steam Deck

 

Тагове: