Sony обяви сезонни турнири за PlayStation 4. Компанията кани всички притежаващи конзолата да се включат в турнирите и дори предлага парични награди.

Challenger series, както се казват инициативите, започват на 6 август с Mortal Kombat 11. Всеки турнир ще е с продължителност няколко седмици и е разделен на етапи. В първи кръг ще трябва да спечелите поне 3 от 4 игри, за да продължите напред. Това ще дава на играчите по-добри шансове, отколкото директна елиминация при загуба. Турнирите ще са разделени на сезони, затова ще имате повече от един шанс да играете някоя игра. След Mortal Kombat 11, следващите състезания ще са по FIFA 20, Battlefield V и Warface. Още известни заглавия ще бъдат обявени по-късно тази година.

Съвпадение или не, по-рано тази седмица Sony обявиха, че продажбите на PS4 са паднали до 17.8 милиона, което е с 1.2 милиона по-малко от 2017. Предполага се, че през 2019 това число ще намалее още повече. Надеждата е, че тези турнири ще задържат интереса към конзолата и ще подгреят публиката за PS5, който се очаква да излезе през есента на 2020.

Вижте още: PlayStation 4 троши изключителни PS2 рекорди