Въпреки че God of War ще бъде в ръцете на феновете на 20 април, официалните ревюта вече излязоха и оценките на критиката са изключително високи. С комбинация от невероятна графика и геймплей и емоционална история PS4 ексклузивът затвърждава позициите на Sony. Изключителният дебют на God of War очевидно не е убягнал от вниманието на конкуренцията и лично шефът на Xbox Фил Спенсър призна качествата на играта в свое изказване в Twitter.

Спенсър използва социалната мрежа, за да изкаже поздравления на Sony Santa Monica Studio и шефа на Sony Worldwide Studios Шухей Йошида.

“Поздравления за оценките и предстоящата премиера на God of War. Изглежда като специален дебюта за поредицата, свършили сте чудесна работа”, написа Спенсър. 

Малко по-късно подобно мнение изказа и познатият на всички Xbox фенове Лари “Major Nelson” Хриб, който добави:

“Поздравления, изглежда имате нов хит!”.

Въпреки че подобни изказвания са повече PR, отколкото искрени позиции, добре е, че двата гейминг титана поддържат отворен и положителен диалог помежду си. Подразделенията и на двете компании до голяма степен се състоят от сходни специалисти, които споделят страстта към игрите и комуникацията помежду им може само да помогне за създаването на по-добри заглавия.  

Тагове: