World of Warcraft Classic доказа едно: играчите на WoW са адски много по-добри, отколкото преди десетилетие. Страшни босове, които преди измъчваха играчите - за които бяха необходими не по-малко от 40 души, въоръжени до зъби с най-доброто оборудване, - сега са абсолютно унищожени без много усилия.

Вземете например Onyxia. Навремето този плашещ голям черен дракон беше един от първите по рода си най-трудни босове на WoW. Но днес двама играчи нанесоха финалния удар върху страховитото наследство на Onyxia, като успяха сами да сведат до нула всичките 1.8 милиона от нейните точки здраве. В крайна сметка защо да доведете 40 играчи, когато двама ще са достатъчни?

Това вероятно е първият път, когато някой успява да убие Onyxia само с двама души - и им отне едва 57 минути да го направят. Двамата играчи са Gendisarray и Shiftus, респективно воин и свещеник, които трябваше да прекарат този час в перфектна координация на своите способности и използване на възстановителни предмети като лечебни и отвари от мана, за да останат победители в битката.

Признаваме, че Onyxia не е предизвикателен рейд бос по съвременните стандарти на WoW. Тя беше пусната за първи път преди повече от 16 години, а босовете на WoW станаха много по-брутални с течение на времето. Onyxia има само основна шепа способности, с които повечето съвременни гилдии могат да се справят със затворени очи. Повечето хардкор играчи могат да свалят Onyxia доста лесно, но това все още изисква пълна група за райда. Затова е готино да видиш как двама играчи могат да го направят сами.

Снимка: Blizzard

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

 

Тагове: