Две нови обяви в eBay, рекламиращи две „единствени по рода си, никога недигитализирани“ и неиздавани NES игри, привличат вниманието на геймъри и колекционери.

Първата от тези игри е Battlefields of Napoleon и включва целия си оригинален дизайн на опаковката.

При втората обаче нещата стават наистина интересни.

Тази енигматична и много просто изглеждаща касетка е означена като CES SAMPLE и е демо игра специално за аксесоара Power Glove. В допълнение към това тя идва от разработчика на Donkey Kong Country - английското студио Rare.

Тези оферти първоначално бяха забелязани от Франк Сифалди от Фондацията за история на видеоигрите. Сифалди заяви, че смята, че продажбата на тези касетки лесно ще достигне до „хиляди“ и е прав. Към момента на писане Battlefields of Napoleon се намира с текуща оферта от 5100 долара.

Сифалди каза, че сега търси финансиране за закупуване на тези NES касетки за Video Game History Foundation - организация с нестопанска цел, посветена на запазването, празнуването и преподаването на историята на видеоигрите. Въпреки това той също така казва, че организацията в момента поне финансово не е в състояние да направи това.

Други неочаквани и редки артикули, свързани с видеоигри, забелязани да изскачат в eBay през годините, варират от редки карти Pokémon до липсващи трофеи от Game Awards.

Снимка: Unsplash

Виж още: Илон Мъск иска да си подаряваме Tesla за Коледа