Ubisoft обяви, че Skull & Bones за PS5 ще бъде първата игра в гамата на компанията, която ще носи цена от 69.99 долара - нещо, което издателят казва, че ще важи за всичките му големи AAA игри в бъдеще.

Говорейки с Axios, изпълнителният директор на Ubisoft Ив Гилемо разкри: „Някои от игрите ще бъдат на същата цена като конкуренцията. Големите AAA игри ще струват 70 долара“.

Това вероятно не е изненадваща новина, като се има предвид, че редица големи издатели, включително 2K и Sony, преминаха на 70 долара за големи хитове на PS5 и Xbox Series X/S.

Skull & Bones най-накрая отплава за PS5, PS4, PC, Xbox Series X/S и Xbox One на 8 ноември 2022 г. Ubisoft по-рано потвърди, че приключенското заглавие не е игра с акцент само върху историята, и показа куп нови кадри по време на своята конференция Ubisoft Forward в събота вечер.

Освен Skull & Bones, Ubisoft пуска нова част от франчайза Assassin’s Creed, Assassin’s Creed Mirage, през 2023 г. за PS5, PS4, PC, Xbox Series X/S и Xbox One. Освен това работи върху две нови изживявания – Assassin’s Creed Codename Red и Assassin’s Creed Codename Hexe за Assassin’s Creed Infinity.

В свързана новина студиото също обяви планове да направи своите игри по-фокусирани занапред, вместо да се опитва да има игра, която прави всичко.

Снимка: Ubisoft

Виж още: Assassin's Creed: Codename Jade е високобюджетна ролева игра, която може да върне вярата в мобилния гейминг