За повечето от нас кариера в политиката е доста по-изгодна, отколкото да се опитваме да изкарваме пари от видеоигри. За малцина щастливци обаче е-спортът е начин да печелят повече финикийски знаци от президенти и министър-председатели.

По-рано тази седмица Techguided обяви новото си проучване за приходите на 500-те най-успешни е-спорт играчи в сравнение с ръководителите на съответните им държави. И макар много от политиците да са добре финансово, понякога надниците им бледнеят пред това, което печелят най-добрите им сънародници в е-спорта.

Всъщност се оказва, че в 70 процента от проучените държави играчите печелят повече от техните президенти. Финландският DotA 2 играч Jerax е спечелил 2.3 милиона долара през 2018 г., докато президентът на страната Саули Ниинсто е изкарал само 141 хиляди долара. Именно DotA играчи доминират класацията, в която китаецът Somnus M е спечелил почти 500 пъти повече от президента Си Дзинпин.

В Съединените щати Търнър Тени с прякор Tfue е спечелил 478 000 долара през 2018 г., което е повече от президента Доналд Тръмп и неговата заплата от 400 000 долара.

Имайки предвид, че победителят в предстоящата Световна купа по Fortnite ще си отиде с 3 милиона долара, не е чудно, че професионалните онлайн играчи се радват на такива необичайни приходи.

Виж още: Сензацията Tetris Effect идва за PC през Epic Games Store