Новата част от култовата поредица Gears of War, на която Microsoft тихомълком и страхливо смени името на Gears 5, ще излезе за Xbox One и PC. Ако предпочитате да я играете на персонален компютър, студиото The Coalition обяви системните изисквания за екшъна.

Както става модно напоследък, освен двете стандартни категории за минимални и препоръчителни имаме и трета, която се нарича идеални. Общото между трите е, че Windows 10 е задължителната версия на платформата. Драстична разлика обаче има при RAM паметта, изискването за която варира от 6 до 16 GB. На РС Gears 5 ще поддържа 4К и ултраширока резолюция, HDR и отключени кадри в секунда.

Виж още: Колко по-мощен е PlayStation 5 от PlayStation 4 (ВИДЕО)

От 19 юли ще започнат бета-тестовете на Gears 5, в които, за да участвате, трябва да имате абонамент за Xbox Game Pass за конзолата или за РС. Играта ще се предлага и в Steam, но тестът е наличен ексклузивно за Windows Store.

Gears 5 излиза на 10 септември, като играта няма да има т.нар. Season Pass; вместо това всичкото допълнително съдържание и карти ще бъдат безплатни.

Виж още: Колко по-мощен е PlayStation 5 от PlayStation 4 (ВИДЕО)

 

Тагове: