И вие ли като мен наивно сте вярвали, че Nintendo по някакъв магически и абсолютно лишен от логика начин ще спаси Експото? Че ще ни вдъхне светла надежда, разпръсквайки мрачните надвиснали Kinect-o-Move облаци над главите на хардкор геймърите?

Е, заблудили сте се! А това надали ви идва кой знае колко изненадващо, след като големите N никога не са проявявали особен интерес към хардкор гейминга. Така де - твърде малък пазар....

В този ред на мисли пресконференцията на Nintendo мина изцяло по план - всички фенове на платформата бяха порядъчно зарадвани, макар че и тук не бяхме подминати от истинска буря от... римейкове. Да, окончателно стана ясно, че римейкът на стари, стари гейм заглавия, буквално от зората на видеоигрите, са новите сикуъли.

Даже се чудя как големите компании не са се сетили по-рано за това нещо - в крайна сметка трансформирането на едно 10+ годишно заглавие, донагласянето му я в HD, я в 3D (двете магически думички, които продават яко днес) е в пъти по-евтино от разработката на изцяло нова игра, пък била и тя просто тотално ограбен от креативност пореден опит за доене на популярен франчайз.

Всичко, разбира се, започна със... Zelda. Че как иначе? То в общи линии при Nintendo ако не е Zelda, е Mario, а ако не е Mario, e Zelda.

 

 

 

По случай 25-годишнината на поредицата получаваме разни безполезни неща от типа на дискове с музика от играта. А, да, и The Legend of Zelda Skyward Sword за Wii към края на годината.

Споменава се новият 3DS. В общи линии изложението включва пет мейджър заглавия за мобилната платформа: MarioKart, Starfox 3D, Super Mario 3D, Kid Icarus Uprising и Luigi's Mansion 2.

 

 

 Виждаме и доста заглавия от странични разработчици:

 

Resident Evil, Mario & Sonic Olympics, Ace Combat 3D,Tetris Online, Cave Story 3D,  Another Resident Evil, Driver Renegade,  Pac-Man & Galaga, Tekken 3D, Metal Gear Solid Snake Eater.

Време за големия анонс: кажете добре дошъл на Wii U. Nintendo пак са излезли с нещо шантаво - контролер с два стика и... вграден екран. Комбинация от настолна и джобна конзола? Щуро... Излиза през следващата година обаче...

 

 

 

Анонс на няколко заглавия за новата платформа - Smash Bros, EGO City Stories и куп игри, които ще излязат за други конзоли и РС още през тази година и чак през следващата за Wii U. Хм... интересна идея...

 

Финал. Нито дума за цената на Wii 2 или относно това, кога горе-долу ще я видим на пазара.

 

 

Тагове: