Смятате, че миналогодишното Е3 е било скучно? Лишено от изненади? Изпълнено със слаби участия и невпечатляващи презентации?
Ооо, почакайте да видите тазгодишното!

Ако денят се познава от сутринта, а седмицата - от понеделника, то пресконференцията на Microsoft казва всичко, което човек трябва да знае за Е3 2011.
Дано да се окажа лош пророк, но представянето на "зеления" Xbox тийм не само че не блестеше с нищо, а за капак беше така гъсто наблъскано с автореклама на прословутия им Kinect, че в един момент започнах да се чудя за кого точно е предназначено всичко това?

Очевидно не и за мен - зрелия хардкор геймър в края на 30-те си години, а по-скоро за дъщеря ми, която тази година ще навърши 8. 

Самото начало на пресконференцията беше, меко казано, показателно - трейлър на Modern Warfare 3. Мултиплатформено заглавие. Другояче казано - не Xbox ексклузив.

 

И как се очаква да ни впечатли това, запалвайки ни по Microsoft платформата? Ако говорим за мултиплатформена игра в момента (особено екшън от първо лице), в 10 от 10 случая бих избрал да я играя на РС! Аргументите са известни: значително по-добрата визия и несравнимо по-прецизния и удобен контрол!


Нещата продължиха с новата Tomb Raider игра. Тя поне изглежда доволно добре - Crystal Dynamics не разочароват (както винаги - страхотно студио, всеки, играл Legacy of Kain серията, знае за какво говоря).

 

Става дума за т.нар. reboot заглавие - т.е. няма да видим продължение на приключенията на култовата Лара Крофт, а нещо като предистория на серията, разказваща как прочутата археоложка и авантюристка е станала такава, каквато е. Между другото също мултиплатформено заглавие - никакви Xbox 360 ексклузиви до момента.

Няколко EA Sports заглавия - естествено с Kinect поддръжка - меко казано, безинтересни.
Кратка презентация на BioWare и Mass Effect 3. Играта вече изцяло е зарязала ролевите елементи и си е 100% екшън-приключение. При това с Kinect поддръжка (за Xbox 360 версията, разбира се).

 

Най-големият коз (според презентацията) е поддръжката на гласов контрол. Сякаш пък някой нормален човек би седнал да говори на конзолата си! Иначе казано, вместо да избирате репликите на Шепърд от менюто, ще можете да ги изговаряте и Kinect да ги избира вместо вас.

Презентация на Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier. Ъъъм, аз ли имам дежа вю, или тази игра я видяхме и миналата година, пак на същата пресконференция?

Време за Gears of War 3. Много дълъг геймплеен трейлър - ок, играта изглежда фън, но вече знаем за нея. Отдавна!

 


Единственото по-интересно заглавие, за което не сме чували почти нищо от миналото Е3 насам - мистериозната нова игра на Crytek - Ryse.

 

Екшън-приключение, развиващо се по времето на Древен Рим и (о, каква изненада!) с Kinect поддръжка!

Прословутият Halo анонс! Оказва се... Halo! Да, първата игра от серията, но с подобрена (HD) графика! Ужас!

Forza Motorsport 4. Поредният безинтересен рейсър от поредицата.

Питър Молиньо показва Fable: The Journey.

 

"Баснята" както винаги изглежда забавна, докато не стигаме до... неизбежната Kinect поддръжка.

Следва... още Kinect! Този път под формата на Kinect Star Wars. Презентиращият подскача и се криви на сцената по изключително притеснителен начин. Да не говорим, че играта всъщност е скучен шутър, който обаче е Star Wars и поддържа Kinect! УАУ!

За финал куп детски игрички - всички въртящи се около (заболяха ме пръстите да го пиша това) Kinect.

В самият край - супер скандално кратък тийзър за Halo 4. Повече през 2012...

 

Тагове: