Представянето на Microsoft ви се е сторило слабо? Неубедително? Безинтересно? Е, почакайте да видите презентацията на Sony - може и да размислите!

Първо вместо култовият Кевин Бътлър (измислен персонаж от рекламите на Sony PlayStation,  изигран виртуозно от актьора Джери Ламбърт) на сцената излезе значително по-скучният Джак Трентън - президент на Sony Computer Entertainment of America (SCEA).

След порция извинения (дали бяха такива?) по повод на скандала с изтеклите тонове лична информация на потребителите в PlayStation Network, Трентън даде старт на пресконференцията с анонс на CinemaNow - услуга за гледане на филми през PSN, която по-късно през годината ще се предлага безплатно.

Хм... а аз си мислех, че сме на геймърско ескпо - странно.

Презентация на Naughty Dog касаеща заредения с много очаквания (но вече обявен и то от доста време) Uncharted 3.

 

Мултиплейър частта на играта (бетата за която стартира на 11.11.11 - странно съвпадение с появата на The Elders Scrolls V: Skyrim) явно ще е изцяло самостоятелна част от Drake's Deception, а не просто стерилна добавка към соловата кампания. Забавно, но не особено интересно.


Insomniac Games демонстрират Resistance 3.

 

Коридори, чудовища, стреляме по чудовищата, продължаваме по коридорите. Doom 1993-та anyone???

Следва още един скучен анонс - подобрени версии на две стари, стари God of War заглавия, но този път с поддръжка за 3D. А, да както и 3D версия на Shadow of the Colossus. Demn! Ако до миналата година се оплаквахме от безкрайните продължения и доене на франчайзи стари като света, тази година нещата се завъртяха в духа на онзи виц за песимиста и оптимиста. Да, същия в който песимиста казва: "Е от това по зле няма накъде!", а оптимиста го поправя: "Аааа има, има!"

Ок - големите гейм компании не само, че продължават да бълват сикуъли с пълна пара, а сега и се опитват да ни пробутват 10+ годишни игри за нови - първо Microsoft с тяхното Halo, сега и Sony. Не е истина просто...
Анонс на... не, не затаявайте дъх определено не става дума за главозамайваща нова игра - просто Sony мислят да пуснат някакъв безумен PlayStation брандиран комплект за 3D -24 инчов монитор и очила за $499. Пак да отбележа - защо ли съм се заблудил, че ние всъщност говорим за геймърско изложение???

Medieval Moves.

 

Фентъзи екшън - приключение с поддръжка на Move. абе Microsoft нямаха ли нещо такова ама за Kinect. Опа, то беше Fable май. Извинявам се.


Трейлър на inFamous 2. Един момент ама тая игра не е ли вече на пазара? Какво става? Да очакваме презентация на Metal Gear Solid за PlayStation One?

Анонс на StarHawk - онлайн only заглавие на Lightbox Interactive. Благодаря, Sony много полезно за нас в България, където дори нямаме свястна поддръжка за PlayStation Store.
Трейлър на нова Sly Cooper игра с подзаглавие Thieves in Time. Насрочена за 2012.

 

Презентация на  DUST 514 - ММО заглавие за феновете на EVE Online. Ха, че съществува ли това нещо още?

Малко за новия BioShock.

 

Естествено с PlayStation Move поддръжка (как ли не съм изненадан). Най-после става дума и за NGP. Очевидно IrrationalGames разработват успоредно с новия Infinite и BioShock игра за портативната конзола. Хм... любопитно.

Saint's Row 3 и Star Trek - още две заглавия с поддръжка на Move.

Акцент върху Need for Speed: The Run - играта ще получи няколко ексклузивни коли в PS3 версията си. Ок.

 

PS3 версията на Battlefield 3 пък ще идва с безплатен BF 1943 в комплекта. Ух моля ти се недейте че тръпки ме побиха! Хуквам да правя приордър още днес!

Каз Хираи излиза за представянето на PlayStation Portable 2 или както беше известен до момента Next Gen Portable. Ако NGP ви се е струвала тъпа абревиатура, пробвайте с...Vita. Ужас - звучи като продукт за отслабване. Скоро може да се появи като топик за дискусия във форумите на bg-mama.

Имаме си и крайни цени за конзолата - $249.99 за версията без 3G и $299.99за версията с. За ЕС конвертирайте в евро. Соленичко....

Презентация на Ruin - екшън ролева игра за Vita. Не изглежда зле.

ModNation Racers, LittleBigPlanet,  Street Fighter и Tekken портове за Vita. Уфффф...

И... толкова. Без големи анонси, без PlayStation 4. Направо да му се дореве на човек...

Тагове: