Epic Games обяви, че ще бъде основен спонсор на РС сегмента в рамките на Е3 2019, като по този начин изправи косите на доста геймъри, които вече предусещат, че компанията ще използва събитието, за да обяви нови ексклузивни за своя магазин заглавия. На практика Epic Games потвърди подобен развой на събитията и намекна, че в рамките на PC Gaming Show 2019 ще разкрие нови партньори сред студиа и издатели, както и нови игри, които няма да се предлагат никъде другаде освен в Epic Games Store.

Виж още: Xbox отвръща на Google със свой стрийминг анонс на Е3 2019

До момента Epic Games вече са се договорили с поредица малки издатели и разработчици, като Annapurna Interactive, Chucklefish, Digital Extremes, Digital Uppercut, E-WIN, Fatshark, Fellow Traveller, Frontier Developments, Funcom, Modus Games, Paradox Interactive, Perfect World Entertainment, Raw Fury, Rebellion, Re-Logic и Tripwire Interactive. Сред тези имена не личат кой знае какви потенциални хитове, но действията на студиото показват, че битката за потребителски интерес и пари със Steam ще продължи с пълна сила в рамките на Е3 2019.

Независимо от това, в кой дигитален магазин ще ги видим, очаква се РС Gaming Show 2019 да донесе повече анонси, отколкото предните години. Сегментът, посветен на гейминга с мишка и клавиатура, ще се проведе на 10 юни и ще бъде стриймван на живо в Twitch.

 

 

Тагове: