Изглежда, че Nvidia разработва две нови устройства, свързани с марката за мобилен гейминг Shield. Известни с кодовите имена Stormcaster и Friday, това очевидно са нов контролер и ново дистанционно управление. Имайки предвид тази периферия, изглежда логично, че Nvidia възнамерява да пусне и нова Shield конзола.      

Сегашното поколение Shield от 2017 г. все още е изключително мощно устройство за мобилен гейминг и мултимедия. Неговият чипсет Tegra X1 е достатъчно мощен за всяка Android игра, както и за емулатори на по-стари конзоли. Именно на микроконзолата на Nvidia е базирана и сегашната Nintendo Switch.  

Изминаха вече няколко години, откакто Nvidia за последно обнови своята Shield ТV система, така че е време за ъпгрейд и тук. И двете платформи са солидни и ако сте РС геймър с видео карта на Nvidia, те са отличен вариант да играете вашите игри на голям телевизор.

Информацията засега е оскъдна и знаем само, че мистериозният нов геймпад поддържа Bluetooth и USB връзка.

Каквото и да се окаже новото устройство, то ще затвърди позицията на Nvidia в пазарната ниша, опитваща се да свърже мобилния и РС гейминг чрез платформа, която по опростеност и функционалност наподобява повече на конзолите.

Четири идеи за евтин ъпгрейд с големи ползи за вашето РС

Тагове: