Много беше казано за Epic Games Store и за факта, че Epic Games си осигурява временни ексклузивни заглавия за своя дигитален магазин. И докато повечето от РС геймърите са недоволни от тази ексклузивна сделка, бивш разработчик на Valve твърди, че 30-процентният дял, взиман от компанията за игрите в Steam, не може да продължава и че Epic Games чисто и просто поправя това.

В поредица от туитове Ричард Гелдрих твърди, че Steam убива PC игрите с "30% данък"; данък, който е фундаментално неустойчив. Все пак този 30-процентен дял направи на Valve много пари и също изкриви философията на цялата компания (което може да обясни защо Valve не е пуснала никаква голяма PC игра през последните няколко години).

"Steam убиваше компютърните игри. Това е 30% данък върху цялата индустрия. Това беше неустойчиво. Нямате представа колко печеливш е Steam за Valve. Беше виртуална печатница за пари. Тя изкриви цялата компания. Epic просто оправя това за всички геймъри", пише Гелдрих.

"Мисля, че геймърите ще останат сърдити дълго време, тъй като тези ексклузиви няма да спрат скоро. Може да мине година или повече. Steam ще бъде място за инди и бюджетни заглавия, докато Epic ще стане място за AAA игри. Изглежда, че в момента пазарът се движи натам", добавя той.

И не на последно място Ричард Гелдрих се съгласява, че в Epic Games Store в момента липсват много функции - нещо, за което много от геймърите критикуват Epic Games. И наистина, докато компанията на Тим Суини напоследък се опитва да си осигурява нови сделки, тя наистина трябва да обърне внимание на този аспект и да добави възможно най-много функции.

Тагове: