Най-новият сериал на Apple може да се окаже скритият коз за стрийминг платформата Apple TV+. Компанията поръча цял сезон, посветен на невероятните приключения на американския треньор Тед Ласо в английската Висша лига. Персонажът, изигран от комедийната звезда Джейсън Судейкис, придоби огромна интернет популярност, след като бе използван в две реклами на NBC за излъчването на Висшата лига в техния ефир. Тед Ласо е треньор по американски футбол, който заменя американските терени с английски, въпреки че няма никакъв опит в истинския футбол. Както може да си представите, оттам насетне Ласо попада в поредица от комични ситуации и трябва да изучава новите реалности на спорта като липсата на плейофи и възможността за равен мач.

Судейкис е сценарист на пилотния епизод заедно с Бил Лорънс, който работи по сериали като Scrubs и Cougar Town. Сериалът представлява промяна в кариерата на Судейкис ще се завърне за пръв път в редовна роля на малкия екран, след като напусна комедийния титан SNL през 2013 г.

Сериалът се вписва в стратегията на Apple, която разчита на известни имена, за да привлече зрителите, и ще помогне на Apple да разнообрази каталога, който до момента е доминиран от драми.  

Виж още: Google Stadia: всичко, което трябва да знаете преди 19 ноември (ВИДЕО)

Тагове:
Още от Play