След като най-напред си навлече недоволството на геймърите със своята своеобразна DRM система за шлема Oculus Rift, компанията Oculus сега обяви, че се отказва да я прилага.

Противоречивият софтуер бе използван, за да се предотврати възможността собственици на HTC Vive, използващи нелицензирана програма с името Revive, която подкарва на техния шлем игри, които иначе са ексклузивни за Oculus Rift.

За разочарование на Oculus планът не сработи и не само че Revive успя да се справи с DRM системата, но създателите на програмата позволиха изцяло да се пропуска проверката за произхода на игрите. С други думи собствениците на HTC Vive най-спокойно могат да се възползват от игри, които официално не би трябвало да са достъпни за тяхната джаджа. Ето защо сега Oculus обяви, че се отказва от опитите си да ограничи достъпа до своя шлем и игри и дава предимство на геймърите, без значение кой от двата VR шлема са си закупили.

"С юнския ъпдейт премахнахме проверката за наличие на наш хардуер и повече няма да го проверяваме", заявява компанията, цитирана от Tech Radar.

Виж още: PS4 Neo няма да промени цикъла на конзолата, обещава Sony