Apple се сблъсква с обвинения в антиконкурентни практики, тъй като съдебният комитет на Сената на Съединените щати разследва компанията за потенциални проблеми, свързани с антимонополните правила и най-вече с App Store. След показанията на Тим Кук на публично изслушване тази седмица изпълнителният директор на Epic Games Тим Суини разкритикува Apple, твърдейки, че компанията налага несправедливи условия на разработчиците.

Суини казва в интервю за Bloomberg, че се опитва да се свърже с Apple няколко пъти относно модела за абонамент на App Store, но компанията отхвърли всички искания. Освен това той споменава, че студиото Epic Games е влязло във връзка с Apple, за да попита за възможността за версия на Epic Games Store на iOS, но юристи от Apple са изпратили писмо, с което отхвърлят искането.

„Това в никакъв случай не е приемлива ситуация за платформа за милиард потребители... И знаете, че това са несъстоятелни аргументи. Те са насочени към подкрепа на нелоялни бизнес практики“, казва Суини.

Epic Games е компанията, която стои зад популярната игра Fortnite. На въпроса за връзката на Google с разработчиците Суини казва, че въпреки че компанията има някои подобни практики със своя Play Store, потребителите могат да инсталират приложения от различни източници на Android.

„Форматът на Apple е най-неравномерният в историята на технологичните продукти“, казва той.

Изпълнителният директор на Epic Games твърди също, че Apple налага антиконкурентни практики, като не позволява на разработчиците да създават приложения, които да се конкурират с други приложения, създадени от Apple.

„Те имат правила, които ясно казват, че не можете да създавате софтуер, който да се конкурира с категориите приложения на Apple“, завършва Суини.

Снимка: Apple

Виж още: Може да си купите Microsoft Flying Simulator на 10 диска, за да станете част от историята

 

Тагове: