Когато Microsoft Flight Simulator излезе на 18 август, феновете на прочутата поредица в Европа ще имат възможност да си купят физическо издание на предстоящата игра. Обикновено това не би било нещо особено, но в случая Microsoft Flight Simulator ще дойде на невероятните 10 диска. Странното издание е благодарение на сделка между Microsoft и компанията Aerosoft, която е получила правата да издаде Flight Simulator на Стария континент.

Десетте двуслойни диска съдържат около 90 гигабайта файлове, включително всички текстури и модели на самолети в играта. Това са почти 100 гигабайта данни, които геймърите с бавен интернет няма да се налага да свалят. Съвсем в духа на някогашните физически версии Microsoft Flight Simulator ще дойде и с доста подробна книжка с инструкции, а целият пакет е събран в елегантна кутия. Подобно на дигиталната версия, физическото издание също ще има няколко варианта. Ако вземете по-скъпия от 130 евро, ще получите допълнителни летища и самолети.

Въпреки огромната бройка дискове физическото издание на Microsoft Flight Simulator пак не е рекорд за премиера на физически носител. Запалените фенове на приключенския жанр навярно помнят, че преди доста години Amiga версията на Monkey Island 2 се събираше на цели 11 3.5-инчови флопи диска. Разбира се, разликата в обемите е очевидна. Със сигурност Microsoft Flight Simulator щеше да се събере на много по-малко Blu-ray дискове, но фактът, че играта идва на DVD-та, я прави много по-достъпна.

Снимка: Microsoft

Виж още: Игрите като професия“ епизод 3: Какво ви е нужно, за да започнете? (ВИДЕО)

 

Тагове: