Epic Games за пореден път забави новия сезон и следващото голямо събитие във Fortnite. Събитието, което се нарича The Device и ще се проведе еднократно, е преместено от 6 за 15 юни. Fortnite Chapter 2 Season 3, който вероятно ще ни донесе наводнено ниво, ще започне два дни след това.

Причината за отлагането е доста странна и няма нищо общо с видеоигрите и развлеченията: продължаващите размирици в САЩ. Sony и ЕА също отложиха геймърски събития, които бяха насрочени за тази седмица, поради неспокойната обстановка.

Epic вече няколко пъти отлага старта на сезон 3 на Fortnite. Първоначално той трябваше да започне на 1 май, а след това последователно бе отложен за 4 и 11 юни. Тогава причината беше, че базираният в Северна Каролина екип зад Fortnite работеше от къщи заради пандемията. Освен това студиото прекрати всички професионални Fortnite състезания.

За да компенсира забавянето, компанията обещава нови предизвикателства, бонус ХР точки и други изненади за играчите на Fortnite, макар все още да не знаем кога точно ще се случи това.   

Виж още"Игрите като професия": новото предаване на HiComm е вече онлайн (ВИДЕО)

Тагове: