Вече започнаха да се разпространяват слухове, че от PlayStation са въвели нова клауза, която ще забрани препродажбата на физически PS5 игри.

Изглежда, че „новината“ първо произхожда от YouTuber RGT 85 и се е разпространила от множество акаунти в Twitter.

След като тази психоза обхвана геймърските среди, общността разкри, че това изобщо не е нов термин. Сега сме в позиция да разясним новината за нашите читатели и геймърите като цяло.

Текстът по 7.1. от Условията за ползване на PlayStation гласи: „Не трябва да препродавате игри, базирани на дискове, или цифрови игри, освен ако не сте изрично упълномощени от нас и ако издателят е друга компания, различна от издателя.“

Това е термин, който се разпространяваше в общността на видеоигрите преди повече от десетилетие, когато беше актуализиран за PlayStation 4, което тогава накара Шухей Йошида от PlayStation да заяви, че можете да продавате или споделяте своите дискови PS4 продукти въпреки клаузата в Условията за ползване.

Доколкото ни е известно, клаузата не е променяна от въвеждането ѝ преди 10 години. Нещо повече, това е клауза, която е в сила под някаква форма на вариация след PlayStation 1. Един потребител на Twitter на име whereisaaron публикува тази снимка, която е почти същата като актуализираната клауза.

Така че не, не ви е забранено да продавате своите физически игри за PlayStation 5.

Снимка: Unsplash/whereisaaron

Виж още: 76 от 100-те най-играни игри в Steam вървят на Steam Deck

 

Тагове: