РС геймърите имат огромен достъп до стари игри, но проблеми с авторски права и несъвместимост с новите технологии правят някои класически заглавия трудни за намиране и за игра. През последните няколко години The Internet Archive се опитва да запълни тези празноти, като периодично пуска цели каталози от заглавия, всички от които могат да се играят безплатно в браузър.

Сега платформата обяви най-голямата си колекция от DOS игри от 90-те. Това са над 2500 игри, всички достъпни през сайта на архива. Преглеждайки списъка, в него има някои истински попадения, включително и игри, които никога не са преиздавани или за които не сте подозирали, че имат РС версия. Сред по-интересните имена са Street Fighter II: The World Warrior, The Simpsons Arcade Game, оригиналната Wipeout и дори скандалната Night Trap. По-нататък списъкът продължава с други готини игри, като The Secret of Monkey Island, Doom, Descent, Sensible World of Soccer, Alone in the Dark, The Elder Scrolls – Daggerfall и Ultima Underworld – като цяло над 2500 игри.

Идеята е, че всички игри се стриймват, а не се свалят, така че това технически не е пиратство. От друга страна обаче това създава някои технически проблеми като много дълго време за зареждане, особено при по-големи CD ROM игри. Все пак това е един от много малкото начини да играете повечето игри от епохата и заслужава вашето внимание.  

Виж още: Google Stadia: всичко, което трябва да знаете преди 19 ноември (ВИДЕО)

Тагове: