Epic Games свали Fortnite от Aрр Store миналата седмица, но хитовата игра не е изчезнала напълно. Ако никога не сте инсталирали Fortnite на вашия iPhone, нямате късмет, но ако вече се намира на него, можете да играете спокойно. Какво обаче става, ако сте инсталирали Fortnite някога, но след това сте я премахнали?

Оказва се, че има начин да преинсталирате играта на вашето iOS устройство, без Aрple да може да ви попречи.    

За целта отидете в раздела My Purchases на App Store, чукнете на Purchased и след това на My Purchases, за да видите всички приложения, които някога сте сваляли. Потърсете за Fortnite и когато се появи, чукнете на иконата с облак, за да я свалите наново. Само имайте предвид, че ви трябват почти 10 GB свободно пространство заради особената структура на мобилната версия на Fortnite.

Когато обаче минете през този процес, любимата иконка пак ще се появи на началния екран и ще може да играете Fortnite отново. Този трик работи дори ако някой друг член на семейния план за споделяне някога е свалил Fortnite.

По същия начин дълго време можеше да се играе популярната мобилна игра Flappy Bird, въпреки че нейният създател я бе извадил от App Store. Едва спирането на поддръжката на 32-битови приложения през 2017 г. счупи завинаги играта.    

Следващият сезон на Fortnite стартира на 27 август, но той вече няма да бъде наличен за iOS.

Снимка: Epic Games

Виж още: Килиан Мбапе е звездата на обложката на FIFA 21

 

Тагове: