Още по-интересно е, че Epic Games твърди, че Google е принудил OnePlus да се откаже от сделка със студиото, в рамките на която на всеки OnePlus телефон ще има предварително инсталирана версия на Fortnite.

Според Epic Games агресивната политика на Google спрямо ОnePlus идва, защото интернет гигантът се притеснява, че Epic Games иска да изключи Play Store от финансовото уравнение зад Fortnite. Сделката между китайската компания и Epic Games е щяла да направи хитовата игра налична на всички OnePlus телефони по света, но сега тя ще важи само за Индия.

По същия начин Epic Games твърди, че Google е принудил LG да се откаже от предварителната инсталация на играта на своите телефони.

Epic Games счита това за нелоялна конкуренция, която не позволява на студиото да инсталира Fortnite и другите им игри директно на телефоните, без да се съобразява с ограниченията на Google. Поредният скандал между студиото и гиганта възникна, след като Epic Games въведе нов механизъм за микротранзакции, който позволява на геймърите да плащат на Epic Games директно и при по-ниски тарифи, отколкото през разплащателната система на Play Store.

Снимка: OnePlus

Виж още: Apple категорични: без Google Stadia на iPhone и iPad

 

Тагове: