Събирате се с приятели, пиете по бира и решавате да изиграете няколко мача на FIFA в навечерието на финалите на тазгодишните евротурнири. След като изберете отбор, едно от първите неща, които трябва да направите, е да се спрете на неговия екип за мача. Оказва се, че испанската Примера, която е едно от най-силните футболни първенство в света и дом на гиганти като "Барселона" и "Реал" Мадрид, избира екипите на отбора домакин и гостите по начин, който изключително много напомня популярната футболна симулация на ЕА.

Виж още: 10-те най-очаквани игри за PlayStation 5

В това кратко видео, изготвено от испанския вестник El Pais, показва, че преди всеки мач от първенството, длъжностните лица преглеждат различните цветови опции за екипите на двата отбора и избират най-добрите както за тях, така и за съдията и зрителите, така че да няма объркване, когато излязат на терена.

Това, разбира се, е ставало и преди, но днес се прави със софтуер, който подозрително много прилича на интерфейса на FIFA. Всъщност софтуерът може наистина да има нещо общо с играта, тъй като ЕА е официален спонсор на Примера дивисион и логото на компанията присъства дори на съдийските екипи.

Видеото е на испански и без английски субтитри, но лесно може да се ориентирате. Популярността на поредици като FIFA и PES има огромно влияние върху културата на футболните фенове, но наистина е вълнуващо да видиш как то обхваща и такива дребни и технически параметри.  

Тагове: