FIFA 19 има нова обложка, но предишната звезда Кристиано Роналдо е заличена от нея.

Звездата на Ювентус и Португалия беше главният образ, когато става въпрос за FIFA 19. Той се появи на предната част на кутията и в основните менюта на играта. Ето как изглеждаше:

Сега, пет месеца след излизането на FIFA 19, EA реши да даде на играта нова обложка и замени Роналдо с колегата му от Ювентус Пауло Дибала, звездата на Бразилия Неймар и шефа на полузащитата на Манчестър Сити Кевин де Бруйне. Ето как изглежда тя сега:


Влизайки в самата игра, EA са обновили страницата за логване и главното меню, за да изчисти Роналдо, заменяйки го с изображения на гореспоменатото трио, както и на американската футболна звезда Алекс Морган.

Истината е, че ЕА на практика осъществи пълно ребрандиране на играта, премахвайки напълно Роналдо от рекламните материали.

Това решение следва спорни няколко месеца за Роналдо. Още през октомври 2018 г. ЕА заяви, че "следи отблизо" ситуацията след обвиненията в изнасилване срещу португалеца. Роналдо бе обвинен в изнасилване от страна на Катрин Майорга, която твърди, че я е нападнал в Лас Вегас през 2009 г. Роналдо отрече обвинението, наричайки го „фалшиви новини“.

Миналия месец полицията в Лас Вегас изпрати заповед в Италия с искане за извадка от ДНК проба на Роналдо.

След това, на 22 януари, Роналдо сключи сделка със съд в Мадрид за обвинения в укриване на данъци, като прие глоба в размер на 18.8 млн. евро.

Сделката включва 23-месечна присъда, но в Испания затворниците обикновено не лежат за присъди до две години.

Тагове: