CEO-то на рейсинг разработчика Slightly Mad Studios Йън Бел показа дебютни снимки на конзолата, разработвана от неговата компания. Въпросната носи името Mad Box (Лудата кутия). За нас от друга страна е лудост решението да се опитваш да влезеш на този пазар с ресурса, с който разполага британското студио, но това е друга тема.

Та, Бел разпространи фотосите в Twitter и въпросните показват машината в четири цветови разновидности. Върху конзолата стои и чудовищното лого на компанията. Трябва да признаем, че на ниво снимки конзолата изглежда като рендър на прохождащ 3D художник, а не легитимен продукт, зад който стои сериозен производител.

Според Бел машината е на 3.5 години разстояние от това да бъде на пазара. Може би това обяснява особено суровия и постен моментен външен вид. Същият допълва, че машината ще си има собствен контролер и ще предостави на разработчиците възможност да възпроизвеждат VR при 180FPS. Може би някой трябва да сподели с господин Бел, че кадрите в секунда зависят и от рестрикциите на хардуера на самия VR шлем?

Следващото твърдение също буди недоумение: „Нашата технология ще позволи на разработчиците просто да натиснат бутон и да прехвърлят своята технология към основните конзоли и PC-та“. Какво точно означава предното изречение все още не е ясно.

Бел допълва, че проектът е финансиран от множество инвеститори, които ще помогнат на Slightly Mad Studios идеята им да види бял свят.

Припомняме, че Slightly Mad Studios е студио, създадено през 2008 година и специализирало се в издаването и разработването на рейсинг заглавия. В каталога им можем да отличим продукти като Need for Speed: Shift и Project CARS.

Кратко видео на колегите от IGN, следва:

Тагове: