Създателите на поредицата Project CARS от английското студио Slightly Mad Studios разработват собствена конзола на име The Mad Box. Новината обяви шефът на студиото Иън Бел, който без да се свени я описа като „най-мощната конзола правена някога“.

„Тя буквално е шантава. Искате 4К, искате VR в 60 кадъра в секунда? Искате цял енджин, с който безплатно да разработвате своите игри? Имате ги“, казва Бел.

Проектоконзолата ще поддържа повечето сегашни VR шлемове като Oculus и HTC Vive, както и доста волани. Шефът на Slightly Mad Studios твърди, че вече има интерес от инвеститори, както и че разговаря с доставчици на части, макар проектът все още да е на много ранен етап.

„Това ще бъде конзола също като Xbox и PlayStation и параметрите ѝ са еквивалентни на много мощно РС през 2021г.“

Засега Slightly Mad Studios не планира конзолата да има ексклузивни игри, а вместо това ще предложи енджин, който да е максимално достъпен за широк кръг разработчици.  

Според Бел до месец ще видим изображение на ранна версия на конзолата, а цената ѝ ще бъде по-достъпна, защото Slightly Mad Studios няма да прибира толкова висок дял колкото другите хардуерни производители.  

Samsung QE85Q900R - 8К ТВ рез(в)олюция (РЕВЮ)

---

PS Classic – Burdega с носталгия (РЕВЮ)

Тагове: