Facebook е следващият гигант от Силициевата долина, който се насочва към стрийминга на видеоигри. Не става въпрос за стрийминг, когато гледате други да играят – компанията вече притежава конкурент на Twitch и YouTube Gaming, – а такива, които самите вие може да играете по интернет. В този смисъл Facebook не се прицелва в Stadia (Google), xCloud (Microsoft), Luna (Amazon) или GeForce Now (NVIDIA), поне не в началото.

Вместо конзолни и РС игри компанията предлага по-малки free-to-play заглавия. Сред тях са Asphalt 9: Legends, PGA TOUR Golf Shootout, Solitaire: Arthur’s Tale и Mobile Legends: Adventure, ‘idle’ RPG, действието, в което продължава дори когато не играете активно. Скоро ще бъдат добавени нови игри, започвайки с Dirt Bike Unchained през следващите седмици.

Всички тези игри ще откриете в Gaming раздела на Facebook. Компанията подчертава, че не пуска самостоятелна услуга, а такава, която ще е част от Facebook и затова достъпът до нея ще бъде безплатен – освен ако не решите да похарчите пари в самите игри, разбира се.

Очаква се по-късно да видим услугата в самостоятелното Facebook Gaming приложение в Android, а не е изключено един ден да стане налична и за телевизори.

Снимка: Facebook

Виж още: Вижте ексклузивен геймплей от няколко предстоящи PlayStation 5 игри (ВИДЕО)

 

Тагове: