Electronic Arts, Respawn Entertainment и Lucasfilm се похвалиха, че доста добре приетата Star Wars Jedi: Fallen Order е станала най-добре продаваното заглавие в историята на игрите от онази далечна галактика на базата на продажбите през първите две седмици. Fallen Order е и най-продаваната Star Wars игра в историята на РС гейминга, поне на базата на първоначалните данни.

Виж още: 8 важни ъпгрейда за есенния гардероб на всеки уважаващ себе си мъж

"Между играта ни, сериала The Mandalorian и предстоящата премиера на Star Wars: The Rise of Skywalker никога не е имало по-добро време да бъдеш фен на Star Wars", споделя шефът на студиото Винс Зампела.

Историята на вашия герой в играта започва в изоставен склад на планетата Брака, където той разглобява бракувани бойни самолети. Инцидент по време на работа го кара да използва Силата, за да спаси приятел, но това го разобличава като последовател на джедаите и съответно обект на прочутата Директива 66 на император Палпатин, която заповядва изтребления на джедаите. Така по петите му тръгват имперските инквизитори.

Star Wars Jedi: Fallen Order дебютира за РС, PlayStation 4 и Xbox One на 15 ноември.

Трудно е да се каже дали първоначалният успех на Fallen Order предвещава нещо за EA като компания или за игралната индустрия като цяло. Само преди две години компанията затвори Visceral Games, като студиото по това време работеше върху сингъл плейър заглавие на Star Wars.

Виж още: Грабвайте лостовете. Първият трейлър на новия Half-Life е адски обещаващ! (ВИДЕО)

 

Тагове: