В последно време имаме все повече индикации, че огромният каталог на ЕА може да се завърне в Steam. Макар да е малко вероятно това да се отнася за предстоящи заглавия, по всичко личи, че хитове от последното десетилетие ще станат отново достъпни.

Още през пролетта се заговори, че Steam ще стане дом на напусналите го игри на ЕА, които компанията прехвърли в своята платформа Origin. Тогава в проект за редизайн на Steam видяхме изненадващо Mirror’s Edge Catalyst, въпреки че тя не се предлага там. Малко по-късно научихме, че това може да стане още с Dragon Age 2 и The Saboteur.

Сега пък самият шпионски екшън The Saboteur изненадващо се появи като играно през последната година заглавие в профила на един потребител, макар че играта реално не е в Steam - поне не официално. Dragon Age 2 пък е играна в рамките на последния месец.

Всичко това ни кара да очакваме завръщане на игрите на ЕА от последното десетилетие. Dragon Age 2 например излезе през 2011 г., докато Mirror’s Edge Catalyst е относително ново заглавие - само на няколко години. ЕА не дава индикации, че ще спира Origin, така че по-скоро иска да консолидира стария си каталог от игри, които по принцип се харесват на РС геймърите. Ако трябва да предполагаме, бихме спекулирали още, че поне няколко Need for Speed игри също ще бъдат върнати в Steam.

Виж още: Най-добрите телевизори за филми и игри за 2019

 

Тагове: