Феновете на Fortnite са бесни на Sony, защото потребителите не могат да играят на PlayStation 4 и Nintendo Switch с един и същи акаунт. Това означава, че не можете да се възползвате от нещата, които имате – скинове, покупки и ниво, едновременно и на двете устройства. Мечтата на Fortnite маниаците да цъкат вкъщи на PS4 и след това да продължат играта си на Nintendo Switch навън е напълно загубена.

Ето какво съобщение излиза, когато се опитвате да влезете от Switch с вашия Epic Games акаунт, с който сте играли на PS4: „Този Fortnite акаунт се асоциира с друга платформа, което не ви позволява да го използвате на Swtich”, „Моля, създайте друг акаунт“.

Любителите на Fortnite имат пълното право да са ядосани. Sony продават много PS4 конзоли и очевидно се възползват от тази ситуация и тази конзола е единствената, която липсва в междуплатформения мултиплейър на Fortnite. Компанията не предприема за пръв път подобни крайни мерки. През март блокира достъпа на Fortnite акаунтите и за Xbox One. Същото се случи и с игрите Rocket League и Minecraft.

Обясненията, които Sony дадоха, когато забраниха паралелната игра между PlayStation и Xbox, бяха, меко казано, нелепи. Все още няма коментар защо направиха същото и с Nintendo. Феновете на Fornite обаче реагираха толкова бурно, че на Sony най-накрая ще ѝ се наложи да даде ясни причини за действията си.

Компанията казва, че всичко е for the players… Доста странно изказване, при положение че не позволява на хората да играят по начина, по който искат - с приятелите си, които притежават други конзоли или PC.

Тагове: