Остава още много, преди да разберем колко успешен ще бъде преходът на прочутата рейсър поредица Forza на смартфон екран. Microsoft и студиото Turn 10 обявиха, че мобилната Forza Street излиза за Android и iOS на 5 май. В момента вече може да направите предварителна регистрация за нея в Google PlayStore и Galaxy Store. Всеки, който играе Forza Street в рамките на първите 30 дни, след това ще получи като подарък т.нар. founders Pack, който включва виртуални кредити и злато 2017 Ford GT за вашия гараж.

Forza Street е опростен портативен вариант на формулата на Forzа, което е разбираемо, тъй като реалистичният рейсинг трудно ще се пресъздаде на един телефон. Вместо това може да очаквате познати лицензирани модели, сингълплейър кампания и състезания, които приключват само за минута.

Студиото все още не е разкрило нищо за микротранзакциите във Forza Street, но наличието на кредити и злато ясно показва, че те ще играят някаква роля. Остава да видим дали играта ще намери добър баланс между безплатното начало и бариерата по-късно. Дори наличната от години Real Racing 3 накрая бе помрачена от микротранзакции, забавящи значително прогреса, затова силно се надяваме, че Forza Street ще наблегне на забавлението, независимо дали плащате пари ли не.  

Виж още: Полша направи Minecraft сървър за учениците у дома