Един от най-големите изненади при анонса на Nintendo Switch беше, че устройството ще притежава платена онлайн услуга. Сега стана ясно колко ще струва тя и добрата новина е, че сумата не е голяма.

В интервю за японския вестник The Nikkei президентът на Nintendo Тацуми Кимишима казва, че услугата ще струва между 2000 и 3000 йени годишно, което е около 17 до 26 щатски долара (31 до 47 лв. по сегашния курс на долара). Макар че подробностите за онлайн услугата са оскъдни, знаем, че тя ще обхваща мултиплейър гейминг, както и безплатно изтегляне на една класическа игра всеки месец.

За сравнение онлайн услугите Xbox Live Gold и PlayStation Plus имат годишна такса 59.99 щатски долара. Това значи, че услугата на Nintendo ще се конкурира успешно с по-големите утвърдени играчи, разбира се, ако те не намалят своите цени.

"С платените услуги ние ще бъдем в състояние напълно да ангажираме нашите клиенти", казва Кимишима по въпроса с платената онлайн услуга. Nintendo Switch ще стартира на 3 март с цена 299 щатски долара. А вие бихте ли инвестирали в нея?

 

Прочетете и това: Instagram тества възможност за качване на цели албуми 

Тагове: