Търсенето на Nintendo Switch се очаква да бъде голямо, тъй като е нова конзола и по традиция системите на компанията се намират много трудно при премиерата си. Това, което е интересно, е, че невероятният ентусиазъм се отнася и за т.нар. Pro Controller към конзолата.

Както при Wii и Wii U преди това, компанията планира да предлага допълнителен и по-традиционен геймпад, който да е алтернатива на стандартните Joy-Con контролери. Неговото пускане на пазара се забави малко, защото Nintendo очакваше разрешение от Федералната комисия по комуникации.

И когато то дойде, пуснатите веднага след това бройки в Amazon се разграбиха за някакви си 30 минути. Въпреки че цената на геймпада е 70 долара, той изчезна мигновено и в момента е със статус "временно изчерпан".

Самият Pro Controller предлага двойка аналогови стикове, вграден моушън контрол и HD rumble функцията за прецизна вибрация, която има и самият Switch. Освен това той може да чете Amiibo фигурки и се зарежда с USB-C кабел, включен в комплекта, припомня GameSpot.

В свое изявление пред медиите президентът на Nintendo of America Реджи Фий-Еме пък успокои потребителите, че за премиерата на Switch ще има поне два милиона конзоли, които да покрият интереса. Дългоочакваният дебют на Nintendo Switch ще стане на 3 март, като цената в САЩ ще бъде 299.99 долара. Switch няма да бъде заключена към даден регион за разлика от предни конзоли на компанията.

Виж още: Ето как ще работи новият Game Mode в Windows 10

Тагове: