Колосът на глинени крака Google Stadia продължава да се разпада, след като вицепрезидентът на услугата Джон Джъстис също напусна. Той отговаряше за продуктовото развитие и неколкократно даваше интервюта за бъдещето на Google Stadia – бъдеще, което сега изглежда практически несъществуващо.

На фона на интензивната конкуренция от Microsoft и Sony и пускането на новите гейм конзоли, както и на утвърждаването на други платформи за облачен гейминг, Google Stadia се опита да накара потребителите да повярват в идеята зад услугата чрез поредица от промоции и изгодни оферти. През февруари обаче Google обяви, че затваря собственото си Stadia гейм студио, с което се отказа от разработката на собствени проекти за платформите.

Напускането на поредица ключови фигури от ръководството на Google Stadia подхранва спекулациите относно несигурността на бъдещето на геймърската платформа. Google има негативната традиция да инвестира ресурси в нови пазарни сегменти само за да дръпне шалтера няколко кратки години по-късно. Последният ъпдейт за бъдещето на Google Stadia и нейната библиотека бе, че до края на годината се очакват повече от 100 игри, включително хитове като FIFA 21 и Far Cry 6.

Снимка: Android Authority

 Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

 

 

Още от Play