Grand Theft Auto V официално е най-бързо продаващата се игра в историята на поредицата на RockStar Games!


Днес, издателят Take-Two Interactive обяви, че играта е донесла приход от $ 800 000 000 долара за първия си ден, по-бързо от всяка предишна игра в историята на GTA. Това също поставя Grand Theft Auto V в близост до $ 1 милиард доларовата граница, като я прави една от най-бързо продаваните игри в развлекателната индустрия, някога.

Предишният рекорд принадлежи на Call Of Duty: Black Ops 2 от изминалата година, който достигна $1 млрд. долара продажби само за 15 дни. Въпреки, че е възможно продажбите на GTA V да се „успокоят“, то тя определено има преднина пред Black Ops 2, който е направил само $500 милиона щатски долара през първия си ден.

 

В случай, че се чудите, дали билетите за кино се продават толкова бързо, колкото игрите, трябва да знаете, че блокбъстър видеоигрите победиха филмите още през 2011 г., когато Call Of Duty: Modern Warfare 3 достигна $1 милиард долара за 16 дни, а за сравнение ще спомена и че 17 дни е отнело на рекордьора Avatar, за да постигне същата цифра.

Естествено трябва да отчетем и факта, че все пак новите видеоигри струва много повече от един билет за кино (средно 60 $ всяка) и че геймърите често правят предварителни заявки седмици, или дори месеци преди излизането им. Но все пак цифра от $1 милиард долара не е никак за пренебрегване. Блокбъстър видео игрите също имат бюджети, които съперничат на блокбъстър филмите. Grand Theft Auto V струва на RockStar Games колосалните $ 260 милиона, за развитие и маркетинг!

 

Очаквайте много скоро пълното ни ревю, а ние отново се потапяме в света на Los Santos, за да изживеем поредната култова GTA история.

 

 

А знаете ли, че истински престъпници озвучават гангстерите в GTA V?